Allee, hup! Het bad in!

Bij warm weer kan een badje echt deugd doen. Maar hoe vaak moet je je hond eigenlijk een bad geven? Want het maakt wel degelijk uit wanneer je dat doet … en hoe. Een kort verfrissend overzicht!

Eenvoudig shoppen?

Eenvoudig shoppen?

Alé, hup! Het bad in!

Bij warm weer kan een badje echt deugd doen. Maar hoe vaak moet je je hond eigenlijk een bad geven? Want het maakt wel degelijk uit wanneer je dat doet … en hoe. Een kort verfrissend overzicht!

Ideeën voor een badje … vol geluk!

200ML BEAPHAR BIO SHAMPOO HOND UNIVERSEEL

€8,49

TB SHAMPOO NATUURLIJK ZACHT 200ML

€7,99

TB SHAMPOO GEVOELIGE HUID 200ML

€7,99

Wanneer moet Max in bad?

 • Voor een normale hygiëne raden dierenartsen aan om elke 4 à 6 weken, tot zelfs om de 2 maanden, je lieverd een bad te geven. Wassen is goed, maar wanneer je het te veel doet, dan wordt de talgproductie afgeremd (die zorgt voor bescherming) en loop je het risico om huidirritatie te veroorzaken.
 • Maar natuurlijk ruikt Max na een wandeling niet altijd naar roosjes (omdat het warm is bijvoorbeeld), dus in zo’n geval is een comfortbadje welgekomen.
 • Ook wanneer Max huid- of gezondheidsproblemen heeft, kan de dierenarts extra baden aanbevelen.

Waarom moet je een specifieke hondenshampoo gebruiken?

De huid van honden is erg delicaat en hun opperhuid is fragiel. Onze doucheproducten zijn veel te agressief voor hun meer alkalische huid. Hondenshampoo beschadigt de beschermende vetlaag op het huidoppervlak, die je hond beschermt tegen koude, vochtigheid, bacteriën en schimmels, niet. Een hondenshampoo respecteert de natuurlijke staat van de vacht, maakt ze zachter en voedt en versterkt ze.

En mag Max Junior al in bad?

Nee, zeker niet meteen en hoe later hoe beter! Zolang hij nog gespeend wordt, zorgt zijn moeder voor zijn volledige hygiëne. Rond 2 à 3 maanden evolueert het ‘babydonsje’ naar zijn definitieve puppyvacht. Je kan hem vanaf 3 maanden een bad geven, maar alleen als het echt noodzakelijk is én met een speciale shampoo voor puppy’s. Zijn huid is nog wat fragieler en hij heeft een minder dikke vacht dan volwassen honden. Puppyshampoo heeft een aangepaste pH-waarde die in alle zachtheid reinigt en zijn huid respecteert … zodat jouw puppy een zachte, glanzende vacht heeft.

De hygiëne van je hond is anders dan de onze: hij heeft niet elke dag een bad nodig!
De hygiëne van je hond is anders dan de onze: hij heeft niet elke dag een bad nodig!

Een badje vol geluk … zo doe je dat

De juiste uitrusting

 • Leg een antislipmat op de bodem van je bad of het bassin.
 • Vergeet niet om ramen en deuren te sluiten.
 • Gebruik een doucheslang om sneller te kunnen werken en een beter resultaat te krijgen. Sommige zijn specifiek ontworpen voor de verzorging.

Hier gaan we!

 • Maak Max volledig nat met warm water (+/- 38°C). Maar zorg ervoor dat er geen water in de oren of ogen komt.
 • Verdun de shampoo in een bakje gevuld met water (10 ml shampoo voor 50 ml water).
 • Laat het schuimen en wrijf hem van top tot poten in met de shampoo. Laat het enkele minuten intrekken.
 • Spoel hem af tot het water weer volledig helder is. Slecht afspoelen kan leiden tot irritaties of kan ervoor zorgen dat de vacht er dof en verbrand uitziet.
 • Gebruik sterk absorberende handdoeken van microvezel om hem af te drogen.

Rustig aan!

 • Streel hem en praat met een zachte stem om je hond gerust te stellen en ervoor te zorgen dat hij niet panikeert.
 • Is Max een echte lekkerbek? Aquapaw is een geweldig middeltje dat ervoor zorgt dat hij zich concentreert op het eten in plaats van op het bad.

De heerlijke services van Tom&Co

Dog Wash, een relaxerend bad

Geen zin om je hond bij je thuis te wassen? Bepaalde Tom&Co-winkels zijn uitgerust met een selfservice wassysteem: Dog Wash. Daar is alles voorzien om je dier een ontspannend bad te geven, eventueel met een extra antiparasitair product, indien nodig.

Tom&Beauty, verzorging op maat

Een team van gediplomeerde verzorgers staat klaar om je een volledige service op maat aan te bieden. Wassen, schoonmaken, ontwarren, borstelen, knippen in functie van zijn ras, verzorging van de ogen, oren, tanden, klauwen … een volledig programma om jouw lieverd compleet in de watten te leggen!

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

image