Wandelen in het donker? 6 verhelderende tips!

Vanaf de eerste signalen van de herfst, wordt het elke dag een beetje donkerder. En in de winter is het ‘s ochtends en na je werkdag echt pikdonker. Dat betekent dat we ook vaak met Max in het donker zullen moeten wandelen. Schrikt dat je toch een beetje af? Met deze 6 verhelderende tips en enkele accessoires ben je klaar om er in alle veiligheid op uit te trekken.

Eenvoudig shoppen?

Vos courses faciles ?

Wandelen in het donker? 6 verhelderende tips!

Vanaf de eerste signalen van de herfst, wordt het elke dag een beetje donkerder. En in de winter is het ‘s ochtends en na je werkdag echt pikdonker. Dat betekent dat we ook vaak met Max in het donker zullen moeten wandelen. Schrikt dat je toch een beetje af? Met deze 6 verhelderende tips en enkele accessoires ben je klaar om er in alle veiligheid op uit te trekken.

Ideeën om in alle veiligheid in het donker te wandelen

TOM&CO BLINKY - LAMP

TOM&CO

4,99 €

TOM&CO FLUO VESTJE 25 CM

TOM&CO

4,89 €

USB FLASH LICHTGEVENDE BAND 40CM GROEN

TOM&CO

12,99 €

Honden mogen dan wel beter kunnen zien in het donker dan wij, maar dat betekent niet dat ze zich volkomen op hun gemak voelen.

6 VERHELDERENDE TIPS

Maak jezelf zichtbaar

Het allerbelangrijkste is dat je zichtbaar bent voor automobilisten en fietsers. Ook Max moet zijn lichtgevende of reflecterende accessoires dragen: een jasje, halsband, leiband … Zeker wanneer zijn vacht ook nog eens donker is. Maar ook wijzelf kiezen best voor lichte kleren en een reflecterend hesje wanneer we op onverlichte plekken wandelen.

Laat ‘m wennen aan de reflectie

Maar wat is toch dat lichtgevende ding dat ze op mijn rug willen hangen? Help!!! Max zal niet meteen een goede eerste indruk krijgen van je accessoires. Maak hem dus beetje bij beetje gewend aan het accessoire en beloon hem na elke ‘verlichte’ wandeling.

Goed gezien!

Het allerhandigst is natuurlijk gaan wandelen op verlichte plekken, maar dat is zeker niet altijd haalbaar. Neem dus zeker altijd een zaklamp mee om zelf bij te lichten op plekken waar geen straatverlichting is.

Aan de leiband of niet

We hebben Max helemaal uitgerust met alle mogelijke LED-verlichting, maar zelfs in een kerstboomuitdossing zal een automobilist, motorrijder of fietser hem misschien niet altijd op tijd opmerken … Het is dus echt een ‘must’ om hem aan de leiband te houden tijdens wandelingen in het donker.

Een beetje bang?

Als Max nog nooit in het donker heeft gewandeld, dan kan hij er in het begin wel wat huiverachtig tegenover staan. Wat kan je daar aan doen? Probeer hem rustig te laten wennen, beloon hem … en toon vooral zelf geen twijfels. Tip: heeft Max een vriendje in de buurt? Ga in het begin dan samen wandelen. Samen sterk!

Vermijd onbekend terrein

Heb je zin om een onbekend bosje te gaan verkennen in je buurt aan het eind van de dag? Stel dat uitje toch maar uit naar de klaarlichte dag. Zo kan je in het daglicht alle fijne verrassingen ontdekken van het traject … maar ook de minder fijne.

Of het nu regent, waait, sneeuwt of pikdonker is … Max heeft echt elke dag z’n wandeling nodig.

Let op voor verboden vruchten!

Herfstwandelingen staan ook synoniem voor paden die bezaaid zijn met seizoensvruchten die gevaarlijk kunnen zijn voor Max!

  • Eikels en eikenbladeren bevatten tannines die giftig zijn voor honden. Ze kunnen voor ernstige spijsverteringsproblemen zorgen.
  • Kastanjes en dennenappels zijn niet giftig, maar kunnen wel darmobstructies veroorzaken.

Let op voor verboden vruchten!

Herfstwandelingen staan ook synoniem voor paden die bezaaid zijn met seizoensvruchten die gevaarlijk kunnen zijn voor Max!

  • Eikels en eikenbladeren bevatten tannines die giftig zijn voor honden. Ze kunnen voor ernstige spijsverteringsproblemen zorgen.
  • Kastanjes en dennenappels zijn niet giftig, maar kunnen wel darmobstructies veroorzaken.

Mijn lijst met lichtgevende accessoires

  • Het hesje met reflecterende strepen, een erg licht accessoire.
  • Een lichtgevende halsband met LED's die zichtbaar zijn tot op 500 m.
  • Een reflecterende halsband of leiband.
  • Een reflectered harnas, waardoor het lichaam van de hond goed herkenbaar is.
  • Een reflecterende bandana die zowel leuk als praktisch is.
  • Leds die je aan kan clippen, zo zorg je voor bescherming op maat.

Een gids voor de perfecte wandeling.

Help, mijn hond trekt aan de leiband!

5 goede redenen om voor een harnas te kiezen?

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

image