Kwaliteit kan je bewaren!

Je liefste Max, Filou of knaagdier premium of superpremium voeding bomvol kwaliteitsvolle voedingstoffen geven, da’s top! Maar ze goed bewaren, dat is nog beter. Wij leggen je enkele goede gewoontes uit.

Kwaliteit kan je bewaren!

Je liefste Max, Filou of knaagdier premium of superpremium voeding bomvol kwaliteitsvolle voedingstoffen geven, da’s top! Maar ze goed bewaren, dat is nog beter. Wij leggen je enkele goede gewoontes uit.

Na verloop van tijd worden alle voedingsstoffen aangetast door contact met lucht. Zuurstof tast namelijk vetten en vitaminen aan. Vochtigheid, warmte en licht versterken dat proces, maar zorgen ook voor bacteriën die schimmels kunnen veroorzaken. En vergeet natuurlijk ook de insecten en knaagdieren niet die zich maar wat graag te goed doen aan het eten en zo het voedsel besmetten.

Wat doe je eraan? Brokken en natte voeding van goede kwaliteit zijn gesteriliseerd en worden luchtdicht verpakt. Hierna vind je een kort overzicht van de manieren waarop je de favoriete brokken en natte voeding van je lieverds goed kunt bewaren.

Ontdek brokken die op een slimme manier verpakt zitten.

curver 35 L

€ 35,49

voeding distributeur

€ 129,00

3 KG ADULT LARGE BREED CHICKEN

€ 21,99

Zip, slim van Appetite!

De brokken van Appetite barsten van de smaak. Dankzij de slimme sluiting blijven ze supervers.

Voor het openen

  • Check eerst en vooral de houdbaarheidsdatum op de verpakking: tot die datum is de kwaliteit van de voedingsstoffen gegarandeerd.
  • Bewaar ze op een droge plaats en stel ze niet bloot aan schommelende temperaturen.
  • Zet ze niet op de grond of tegen een muur.
  • Houd de temperatuur stabiel tussen 10° en 38°C: bij een lagere temperatuur kan de geur en textuur van natte voeding veranderen. Bij een hogere temperatuur gaan de vitaminen verloren.

Na het openen

  • Bewaar de brokken tot maximum 1 maand na het openen van de verpakking.
  • Bewaar ze in hun verpakking, met hermetische sluiting, of in een ondoorzichtige bewaardoos. Plaats de brokken in hun zak daarin, zodat je een dubbele bescherming hebt tegen insecten en schimmels.
  • Bewaar natte voeding in de koelkast bij een temperatuur tussen 4° en 7°C, hermetisch afgesloten en maximum 48 uur lang.
  • Dien ze op kamertemperatuur op.
  • Laat de paté van je kat niet langer dan 4 uur in z’n voederbakje zitten. Voor een hond is 20 minuten het maximum.

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

image