Een ‘lockdown’-dieet?

Nee, nee, we gaan je kleine lieverd geen strikt ‘dieet’ opleggen! We hebben gewoon wat basis voedingstips verzameld die je in gedachten kan houden of je huisdieren nu minder bewegen … of niet.

4 KG GESTERILISEERD KONIJN EN KIP

TOM&CO

12 KG ADULT TURKEY

APPÉTITE

3 KG MEDIUM ADULT LAM & RIJST

NUTRI EXPERT

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Aangepaste voeding

Honden en katten hebben nood aan een dagelijks uitgebalanceerd voedingspatroon. Maar dat hangt natuurlijk volledig af van de leeftijd, activiteit, ras, grootte en specifieke gevoeligheden van Max of Filou. Het is dan ook erg belangrijk om hen de gepaste brokjes of natte voeding voor te schotelen. Nog beter: kies voor premium of superpremium. Zo zet je vlees en andere ingrediënten van hoge kwaliteit en evenwichtige voedingsstoffen op het menu.

De juiste portie

De dagelijkse dosis voeding hangt af van het gewicht en de leeftijd van je dier, maar ook van het type brokken. Op elke zak brokken vind je een overzichtstabel met de aanbevolen hoeveelheden. Baseer je daar dus op! Beweegt je lieveling wat minder dan gewoonlijk? Geef dan zeker niet meer dan de dagelijks aanbevolen portie.

Het perfecte voederbakje

Voor katten, die dol zijn op het spreiden van hun maaltijden, kunnen de brokjes een hele dag in het bakje blijven liggen, maar zeker niet langer! Honden zouden hun portie binnen de 20 à 30 minuten moeten opeten. Ook voor de natte voeding zijn er enkele regels:

  • Max zou dit ook binnen de 20 à 30 minuten moeten kunnen opeten.
  • Laat de ‘paté’ niet langer dan 4 u in de voederbak liggen.
  • Serveer natte voeding niet te koud, maar eerder lauw: warm het een beetje op in de microgolf of au bain-marie in warm water.
  • Was de kom goed uit na elke maaltijd!

Let op de extraatjes!

Natuurlijk heb je de neiging om je kleine schat in de watten te leggen, zeker in deze gekke tijden. Maar laat je niet gaan met de snoepjes. Een snackje hier en daar is misschien een goed idee, maar het mag niet teveel worden. De beste optie? Kies voor Max een snack waar hij goed moet op kauwen en die hem dus energie kost. 15 minuten goed kauwen, is hetzelfde als een wandeling aan de lijn! Wissel af met kleine snacks, die ideaal zijn als beloning om hem iets aan te leren. Zo kan je van de gelegenheid gebruik maken om hem nieuwe dingen te leren … die hem misschien ook meer in beweging brengen! En probeer om geen tafelrestjes te geven. Dat zijn immers overbodige extra’s die z’n dagelijkse eetpatroon volledig overhoop halen!

image