Leve de lente, zonder parasieten

Het gaat voor ons misschien allemaal wat trager en we komen wat minder buiten … maar dat wil niet zeggen dat de parasieten het voor bekeken houden! In het voorjaar komen zij net weer op krachten. Maak dus handig gebruik van je extra tijd om die ongewenste bezoekers goed op te sporen. Parasieten, die maken bij ons geen kans!

Vlooien kunnen jeuk of zelfs dermatitis veroorzaken en virussen en bacteriën overdragen. Ook teken staan helaas bekend als dragers van bepaalde ziektes. En het zijn natuurlijk net die parasieten die onze honden, katten en zelfs knaagdieren aanvallen!

Rode luizen komen in de meeste kippenhokken voor zodra het goed weer is en de temperaturen weer stijgen. Deze kleine mijten zorgen voor bloedarmoede bij je kippen en vertragen de leg. Heel wat parasieten om te bestrijden dus. Maar wat doe je eraan?

Beaphar heeft een innovatief, non-chemisch gamma ontwikkeld op basis van Dimethicone. Dat is een soort van silicone die het lichaam van je dier niet binnendringt, maar wel meteen de parasieten immobiliseert. Doeltreffend zonder je dier schade te berokkenen.

250ML VERMICON SPRAY HOND

BEAPHAR

200ML VERMICON SHAMPOO HOND

BEAPHAR

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Vlooien en teken spotten?

Kinderspel! Wrijf met een lichte, vochtige doek over de volledige vacht. Als die rood wordt, dan zijn er sowieso luizen in het spel. Om teken te spotten, moet je met je vingers aan de slag gaan. Vertrouw op je tastzin en check vooral de haarloze delen: buik, oren, binnenkant van de dijen ...

Ken de cijfers

Als je weet dat ...

van de vlooien op het dier zit.

van de vlooien dus in je omgeving zitten.

En dat de larven

kunnen ‘slapen’ voor ze echt uitkomen.

Dan begrijp je nog beter waarom we deze ongenode gasten zo snel mogelijk moeten uitroeien. Volg daarom deze 3 super belangrijke stappen!

Parasieten uitroeien in 3 fasen

Behandel – zonder uitzondering – alle dieren in huis, met een spray, pipetjes, diatomeeënaarde …

Houd een GROTE kuis om zeker alle eitjes en larven die in de kleinste hoekjes en plooien verstopt zitten te verwijderen. Denk aan kussens, spreien, tapijten, lakens en zelfs de spleten tussen de vloerplanken!

Probeer te voorkomen en blijf die acties herhalen zodat je niet opnieuw serieus moet ingrijpen. Geef je harige vriend elke maand z’n antiparasitaire of vervang tijdig z’n halsband.

Het juiste product voor iedereen

Katten, honden, knaagdieren … voor elk dier bestaat er een aangepast antiparasitair product. En dat heeft niets met verwennerij te maken, maar wel met de actieve ingrediënten en hun percentage die specifiek voor elk dier aangepast zijn. Een product dat voor iedereen geschikt is, kippen inclusief, is diatomeeënaarde, een natuurlijke oplossing op basis van kiezelwieren.

image