Happy bunny

Naast z’n grote dagelijkse voorraad hooi heeft een konijn ook nood aan een kleine aanvulling via de voeding. Maar kies je dan voor harde korrels of eerder voor een mix?

Een konijn is altijd aan het knagen. Z’n tanden blijven constant groeien, dus heeft hij veel vezels nodig om ze goed te gebruiken. De hele dag lang staat er sowieso hooi op het menu. Dat vul je verder aan met een dosis korrels of een mengeling speciaal voor konijnen. Hoeveel? Dat hangt van je konijn zelf af. Over het algemeen wordt 15 gram per kilo aangeraden.

Wat kies je dan best? Een konijn heeft de neiging om te sorteren wat hij het lekkerste vindt, dus met ‘alles-in-een’-korrels vermijd je tekorten. Mengelingen sluiten dan weer dichter aan bij de originele voeding van een konijn, dat afhankelijk van het seizoen verschillende kruidachtigen eet. Maar beide opties bevatten echter alle noodzakelijke voedingsmiddelen. Blijft het moeilijk kiezen? Hier zijn een paar ideetjes om je konijn echt te verwennen.

Een mooie, gevarieerde mix

Met deze gevarieerde en krokante mix, verrijkt met alfalfa, granen, fruit en groenten die rijk zijn aan ruwe vezels en mineralen, maak je je konijn vast en zeker gelukkig.

3 KG COMPLEET VOER DWERGKONIJN

TOM&CO

7,59 €

Puur plezier

Een evenwichtige samenstelling die inzet op kwaliteit en rijk is aan vezels, sporenelementen en vitaminen. Deze smakelijke muesli beantwoordt aan alle noden van je konijn, maar doet ‘m ook veel plezier.

2 KG PUUR KONIJN GROENTEN

PUUR

9,26 €

Heerlijk alles-in-een, zonder granen!

Graanvrije voeding met lange vezels, verrijkt met groenten, plantaardige proteïnen en zaden om zeker alle voedingsbehoeftes van je konijn in te vullen.

1.75 KG CUNI ADULT COMPLETE

COMPLETE

12,89 €

image

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

image