een mooie start

voor jou en

je hond max

Een sociale en slimme speelvogel die open staat voor vriendschap en liefde, veel liefde? Da’s je hond ten voeten uit! Het is heerlijk om een hond in huis te hebben, maar hoe haal je het meest uit jullie vriendschap? Je ontdekt het hier!

Eenvoudig shoppen?

Eenvoudig shoppen?

een mooie start

voor jou en

je hond max

Een sociale en slimme speelvogel die open staat voor vriendschap en liefde, veel liefde? Da’s je hond ten voeten uit! Het is heerlijk om een hond in huis te hebben, maar hoe haal je het meest uit jullie vriendschap? Je ontdekt het hier!

Tips om de behoeften van je hond te vervullen

TOM&BEAUTY

CLASSIC M ROOD

€ 10,79

TRIXIE DOG ACTIVITY SNIFFING CARPET 50 X 34 CM

€ 34,99

PASPOORT

 • Wetenschappelijke naam: Canis lupus familiaris
 • Levensverwachting: 8 à 15 jaar, afhankelijk van het ras
 • Taille: 19 à 82 cm, afhankelijk van het ras
 • Gewicht: 2 à 95 kg, afhankelijk van het ras
 • Soort: hondachtig omnivoor zoogdier
 • Afkomst: 15.000 jaar geleden in Oost-Europa, 12.500 jaar geleden in Noord-China en Siberië, daarna in het Midden-Oosten
Lees meer over de ''motorische patronen'' en het gedrag van je favoriete hondenras vooraleer je een hond adopteert om zijn specifieke behoeften te herkennen. Je zal een Mechelse herder bijvoorbeeld moeten ''trainen'', want eenvoudige wandelingen zijn niet voldoende.

hallo, wie ben jij?

Max is een heel sociaal dier. Hij heeft elke dag nood aan positieve interactie. Het ontmoeten van andere mensen is heel belangrijk, evenals het omgaan met dieren van dezelfde en andere soorten.

Hoe pak je dat aan?

 • Als hun baasjes akkoord gaan, laat Max dan vrij om andere honden te ontmoeten. Laat ze met andere honden snuffelen, spelen, communiceren, ... tijdens dagelijkse wandelingen. Zowel aan de lijn, als in ‘t wilde weg.
 • Begin hiermee in een hondenpark of een hondenoefenterrein.
 • Maak lange wandelingen in het bos, op het strand of elke andere plek waar vrijheid blijheid is toegestaan.

Een brok energie

De gemiddelde hond heeft 3 tot 5 uur activiteit per dag nodig. Sommige rassen hebben een hoog energieniveau, zoals de border collie. Andere hebben minder nood aan actie, maar alle honden hebben wél nood aan beweging.

hoe pak je dat aan?

 • Plan meerdere dagelijkse wandelingen, die elk minstens 30 minuten duren, en die ook aan andere behoeften zullen voldoen.
 • Voeg ook andere sportactiviteiten toe als je wil: behendigheid, hardlopen, zwemmen, ...
 • Geef hem elke dag iets om op te kauwen! Tijdens een kauwactiviteit van 30 minuten verbruikt je hond evenveel energie als 1 uur wandelen.

Slim, slimmer, slimst

Max heeft een brein dat behoorlijk goed werkt en daarom is het prikkelen van zijn intelligentie essentieel. Hij zal nieuwe dingen willen zien, ontdekken, proberen, begrijpen, afleiden, … om aan zijn trekken te komen.

Hoe pak je dat aan?

 • Wissel zijn wandelingen regelmatig af, liefst dagelijks. Een nieuwe route waarop hij elke meter nieuwe dingen ruikt? Zaaalig!
 • Stimuleer hun intelligentie door middel van intelligentiespelletjes, zoals het zoeken naar voorwerpen, lekkernijen, ja … zelfs mensen.
 • Varieer regelmatig met het speelgoed dat je ‘m geeft of doe er andere dingen mee om het spannend te houden.
Max is als een snelkookpan ... Als je niet aan zijn basisbehoeften voldoet, neemt de druk toe en als de druk te hoog is, explodeert de snelkookpan! Iets om over na te denken, alvorens je hond stommiteiten begaat ...

Een propere vacht

Max kan zijn persoonlijke hygiëne niet alleen aan, maar desondanks blijft hij niet graag vies! Om gezond te zijn en te blijven, heeft zijn vacht regelmatig verzorging nodig.

hoe pak je dat aan?

 • Elke dag zijn vacht borstelen is de basis voor een goede gezondheid … en een mooie hechting.
 • Bied je hond op vaste momenten verzorging aan. Stem de verzorging en de frequentie af op zijn ras en haartype.
 • Heb oog voor detail. Controleer zijn huidplooien en reinig zijn ogen, oren, poten, kussentjes, tanden, … ook van tijd tot stond.

Een veilige slaap

Een gelukkige hond heeft een vaste rustplaats ... waar hij 10 tot 15 uur slaapt! Deze uren slaap zijn nodig om te herstellen en zijn leerproces te integreren. Belangrijk: hij moet zich écht veilig voelen in zijn slaapruimte.

hoe pak je het aan?

 • Pimp zijn "full access" slaapruimte met een mand, kussens en een tapijt. Hij moet daarheen kunnen gaan wanneer hij wil. Niet alleen om te slapen, maar ook om rust te zoeken in geval van stress.
 • Een rustige plek van waaruit hij toch kan zien wat er in de kamer gebeurt is ideaal, zodat hij zich niet alleen voelt.
 • Maak er een 100% comfortzone van: vermijd (door)gangen, tocht en continue zon.
 • Zorg voor een hoekje weg van kinderen als je een groot gezin hebt.
 • Leer iedereen om hem niet te storen in zijn slaap!

Family first

Max moet zich geïntegreerd voelen in onze bubbel: of het nu een gezin is of in duo. Hij moet bij ons wonen en wil momenten van vreugde, tederheid en betrokkenheid samen met ons delen. Zijn plaats is bij ons ...

hoe pak je dat aan?

 • Geef hem de mogelijkheid om bij ons te wonen, in onze leefruimtes, door zijn rust- en maaltijden aan te passen.
 • Vermijd kost wat kost om hem alleen en geïsoleerd te laten in de tuin of een andere afgesloten plek (of - erger nog - hem vast te binden of vast te zetten in een kooi). Zijn verdriet zou eindeloos zijn ...
Max is een sociaal dier. Zelfs als hij rust en veiligheid nodig heeft, hoef je ‘m niet alleen te laten. Tip: check bij je hond waar hij effectief nood aan heeft op zo’n momenten.

het bestaat nog...

Honden die vastgebonden of in kooien leven. Het is duidelijk dat wanneer ze in deze omstandigheden leven, ze niet voldoen aan veel van hun basisbehoeften. Dit maakt deel uit van wat men passief misbruik noemt.

het bestaat nog...

Honden die vastgebonden of in kooien leven. Het is duidelijk dat wanneer ze in deze omstandigheden leven, ze niet voldoen aan veel van hun basisbehoeften. Dit maakt deel uit van wat men passief misbruik noemt.

het bestaat nog...

Honden die vastgebonden of in kooien leven. Het is duidelijk dat wanneer ze in deze omstandigheden leven, ze niet voldoen aan veel van hun basisbehoeften. Dit maakt deel uit van wat men passief misbruik noemt.

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Welke hond past bij mij?

Wat wil mijn hond me zeggen? De expert ontleedt

De perfecte wandeling? Tips van de expert!

image