5 tips voor een superhappy kat

Een territorium ingericht op maat van Zijne Majesteit. Lekker eten, zachte kussens ... Genoeg om het leven van bovenaf te aanschouwen. We doen er alles aan om aan Filou's behoeften te voldoen. Maar daar houdt ons doel niet op: hoe kunnen we onze kat nog gelukkiger maken? In wat volgt, enkele extra ideeën!

Eenvoudig shoppen?

Tips voor een superhappy kat

NUTRI EXPERT DIGEST CAT ZALM ADULT 1,5KG

€ 12,99

MAND OVAAL SCHAPENVACHT 50X35 CM BEIGE

€ 11,29

TOM&CO HENGEL MUIS

€ 1,99

Filou is bovenal een territoriaal dier. Een veilige vaste stek biedt ‘m evenwicht. Hij markeert die stek door te krabben en te wrijven.

5 GELUKSBOOSTERS

Opendeurdag

Zijne Majesteit wil te allen tijde kunnen ronddwalen door jouw, eh … zijn territorium. Ja, elk moment van elke dag wil hij kriskras elk hoekje en gaatje kunnen besnuffelen. Katten haten gesloten deuren. Geef ze daarom toegang tot zoveel mogelijk kamers van je woning. De ultieme luxe? Kattenluiken in de binnendeuren!

''Mensenjager''

Filou is een geboren jager en wil daarom graag elke dag één of andere prooi najagen. Een echte prooi of een speeltje? Maakt niet uit, zolang hij met zijn “slachtoffer” maar kan spelen tot hij er (bijna) bij neervalt.

Dol op dozen

Een echte kattenvriend gooit geen kartonnen dozen weg, maar houdt ze bij voor zijn favoriete viervoeter. Waarom katten dol zijn op dozen? Een groot mysterie voor de mens! Maar je legt je er maar beter bij neer, want het levert uuuuuuren spelplezier op.

De grote verdwijntruc

Er is altijd een moment van de dag waarop je kat spoorloos verdwenen lijkt. Je kat houdt er namelijk van om zich elke dag even helemaal terug te trekken. Hij gebruikt zijn grote verdwijntruc om op adem te komen en te recupereren, aangezien hij normaal een solitair dier is. Cat-must? Ga je kat niet zoeken, maar laat je kat op dit moment z’n ding doen!

Slaap, katje, slaap

Katten en mensen hebben niet echt dezelfde slaapschema's, maar je kat houdt er wel van om op dezelfde plek als jij te kunnen tukken. Geef ‘m daarom volledige toegang tot je bed als extra gelukbooster. En geef toe: ook voor ons is het zalig om naast een spinnende kat te ontwaken, toch?

De vaste stek van een kat is best opgedeeld in verschillende afzonderlijke zones om te eten, slapen, spelen en ZIJN BEHOEFTEN TE DOEN.

Een gelukkige kat in lichaam en geest

Om te kunnen spelen, spurten, genieten van de duizend-en-een momenten van zijn kattenleven, moet Filou in goede gezondheid verkeren. Bied ‘m daarom ​​kwaliteitsvoedsel aan, en dat aangepast aan zijn behoeften, zijn leeftijd, zijn ras. Vergeet ook de jaarlijkse check-up bij de dierenarts niet!

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Een mooie start voor jou en je kat filou

Mijn kat en ik: de spe(e)lregels

Een kat en z’n winterse cocon

image