Onze top 4 van de grote katten

Grote kattenrassen zijn populair! Geen wonder: je kunt hun goed gebouwde lichaam, hun krachtige spieren, hun grote kattenpoten ... en hun supercoole, gemakkelijke karakter niet weerstaan. Ze worden ook wel eens “kattenhonden” genoemd, omdat ze zo aanhankelijk zijn. Maar wie zijn deze grote katten? En wat eten ze graag?

Eenvoudig shoppen?

Eenvoudig shoppen?

De 4 grootste kattenrassen

Grote kattenrassen zijn populair! Geen wonder: je kunt hun goed gebouwde lichaam, hun krachtige spieren, hun grote kattenpoten ... en hun supercoole, gemakkelijke karakter niet weerstaan. Ze worden ook wel eens “kattenhonden” genoemd, omdat ze zo aanhankelijk zijn. Maar wie zijn deze grote katten? En wat eten ze graag?

Ideeën om grote katten tevreden te stellen

Brokjes die groot genoeg zijn voor hun grote kaken

NUTRI EXPERT BIG CAT BALANCE KIP ADULT 4KG

€ 25,99

KATTENBAK JUMBO 56X50X47CM

€ 36,99

Grote katten zijn niet perse dikke katten. Ze hebben een indrukwekkendere bouw, ze zijn langer en hebben soms langere poten en grotere oren.

4 grote katten die een glimlach op je gezicht toveren

Maine Coon

De meest populaire kat van de grote kattenrassen. Geen wonder: de lengte van deze topper kan soms meer dan een meter bedragen van het puntje van zijn neus tot het puntje van zijn staart! De meeste hebben prachtige leeuwenmanen, een mooie pluimstaart en van die schattige plukjes aan de tipjes van de oren en de poten … Aaah! Deze kleine leeuw is bovendien superaanhankelijk en superwendbaar. Hij breekt niet alles op zijn pad zoals andere katachtigen ;)

Noorse boskat

Deze mooie grote kat is afkomstig uit het koude, bosrijke Noord-Europa. De Noorse boskat is massief en solide, maar straalt toch ook een elegante kracht uit. In tegenstelling tot de maine coon heeft hij een erg driehoekige kop. Wat ‘m nog bijzonder maakt? Hij is een ultrasociale kat die vrij gemakkelijk met een hond overweg kan. En hij kan de mens ook makkelijk bijbenen met zijn benen, eh … poten.

Maine Coons spelen graag met water! Sommigen hebben zelfs de grappige tic om met hun pootje in het water te soppen, terwijl ze drinken.

Ragdoll

De vriendelijke reus onder de katten. De ragdoll kan tot 1 m lang en 40 cm hoog worden. Maar het is zijn superzachte pluizige vacht die er, samen met zijn enorme bouw, voor zorgt dat hij eruitziet als een grote teddybeer. Zijn blauwe ogen stralen onvoorwaardelijke vriendelijkheid uit, toch? Wel, de ragdoll is van nature vriendelijk, zachtaardig en aanhankelijk ... Soms misschien zelfs een beetje (te) kalm!

Britse korthaar

Alles is aaibaar aan de Britse korthaar. Hij heeft een krachtig lichaam met een majestueuze structuur: brede schouders, vrij korte benen, zeer ronde voeten ... en een onnavolgbaar gezicht met ogen ... zo rond als oranje knikkers. Ook het karakter van deze grote Filou is aaibaar. Hij is misschien wel de kleinste van de 'grote katten', maar hij kan nog steeds tot 8 kg wegen!

Grote kat = grote mand? Misschien ... Maar voorzie vooral genoeg speelruimte om zich uit te rekken, te spelen en te klimmen. Vermijd een korte krabpaal: Zijne Majesteit moet zich over zijn hele lengte kunnen uitrekken.

Speciale vermelding voor andere XXL katten

Er zijn nog andere Europese katten, vaak straatkatten, die een imposant formaat hebben. Ze hebben niet alleen een stevige bouw, maar ook brede poten en grote kaken. Hoe dat komt? Wel, in de meeste gevallen is dat het resultaat van spontane ontmoetingen tussen verschillende straatkatten met een leuke nieuwe mix als gevolg … Wie weet, heeft jouw kat wel een beetje ​​maine coon of Noorse boskat in zich. Geen wonder dat zijn behoeften vaak gelijkenissen vertonen met die van zijn verre neven!

Grote katten, grote brokken

Je zou er misschien niet aan denken, maar grote katten slikken de gewone kleine brokken vaak in één keer omdat ze in een mum van tijd verdwijnen tussen hun grote kaken waardoor ze deze kleine brokken niet goed verteren. En da’s niet goed voor hun spijsvertering, noch voor hun tanden.

NutriExpert Big Cat voor grote volwassen katten

Gelukkig bedacht NutriExpert kattenbrokken voor je favoriete “Big Cat’’. Verkrijgbaar in de versie Balance en Sterilised. De diameter van de brokken is 12 mm, terwijl een klassieke kleine brok maar een gemiddelde van 8 à 9 mm heeft.

image

Kwaliteit op het menu

De kattenbrokken van NutriExpert worden gemaakt met vers kwaliteitsvlees en glutenvrije granen, ze zijn rijk aan antioxidanten en omega 3 en 6. Deze specifieke ingrediënten en een goede dosering zijn dé voedingsoplossing aangepast aan de behoeften van grote katten.

een legende zegt dat de main coon een kruising is tussen kat en... een wasbeer, ''raccoon'' in het engels. een mooie legende!

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Haarballen? Zo beperk je de schade!

Een kat en haar kattenbak: de 8 geboden

Elk honden- en kattenras z’n eigen brokken?

image