Start je anti-parasietenroutine!

De lente brengt niet alleen zon met zich mee… Ook de parasieten zijn weer helemaal terug! Vlooien en teken steken in de lente massaal de kop op en kunnen niet wachten om de vacht te bespringen van onze pluizige vriendjes: katten, honden en knaagdieren! Wacht dus niet tot ze je lieveling overrompelen en start meteen een anti-parasietenroutine!

Eenvoudig shoppen

Ideeën voor een efficiënte anti-parasietenroutine

PARASI-NET VOOR HOND EN KAT 100 G

€ 18,69

MITE BLOCKER COMB 500 ML

€ 16,95

BEAPHAR VERMICON LINE-ON KLEINE HOND 3 X 1,5 ML

€ 9,99

van de vlooien nestelt zich in dieren

van de vlooien springt dus vrij rond in de omgeving!

Dat is wat één enkele vlo jaarlijks legt: een vrouwelijke vlo legt dagelijks 50 eitjes en dat 100 dagen lang!

De ontwikkelingstijd van de larven alvorens ze uitkomen

Parasieten moet je het hele jaar door bestrijden, maar vooral in de lente is het uitkijken: geef parasieten geen kans om zich in je huisdier te nestelen!

Een correcte routine voor het warme seizoen

Vlooien en teken opsporen

Makkelijk! Strijk met een stukje wit textiel tegen de haren van je huisdier in, en dat over heel zijn lijf: wordt het lapje rood, dan zijn er vlooien. Om teken op te sporen, voel je rond met je vingers, en dat vooral op de haarloze delen, zoals de buikstreek, de oren en de binnenkant van de dijen …

Voor elk huisdier het juiste product

Katten, honden, knaagdieren: elk dier heeft recht op zijn eigen anti-parasietenkuur. De actieve bestanddelen en de concentratie ervan zijn namelijk aangepast aan elke soort. Een product dat voor elk dier (ook voor kippen!) geschikt is, is diatomeeënaarde, een natuurlijke oplossing op basis van algen.

De totale uitroeiing!

We behandelen alle maar dan ook alle huisdieren met shampoos, sprays, druppelaars, diatomeeënkorrels… Daarna is het tijd voor een GRONDIGE schoonmaakbeurt en behandelen we de hele omgeving om er zeker van te zijn dat alle eitjes en larven weg zijn. Vooral in de plooien van kussens, dekens, tapijten, lakens en in de spleten in het parket!

Beter voorkomen dan genezen

Ook daarna blijven we op onze hoede! Om te voorkomen dat we opnieuw moeten schoonmaken en behandelen, kiezen we voor een preventieve strategie! Hoe? Door onze harige vriend een maandelijkse dosis anti-parasieten te geven of zijn halsband tijdig te vervangen..

Vlooien veroorzaken niet alleen jeuk en ONTSTEKINGEN, ze kunnen ook virussen en bacteriën overdragen... Ongenode gasten die je doeltreffend moet aanpakken!

Dog Wash, ideaal tegen parasieten

Geen zin om Max thuis te wassen? Geen probleem: sommige Tom&Co winkels zijn uitgerust met een heus self-service wasstation: de Dog Wash. Alles is voorzien voor een aangename en ontspannen wasbeurt met optionele “anti-parasietenbehandeling”!

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Welk antiparasitair middel kies je?

image