Pootjes in de lucht voor #zerowaste!

Wie dagelijks kleine dingen doet voor de planeet maakt een groot verschil op lange termijn. En het is zooo makkelijk om elke dag iets kleins te doen. Denk bijvoorbeeld aan je afval verminderen of producten kopen die van gerecycleerde materialen zijn gemaakt. En als jij je harige of gevederde vriend mee op sleeptouw wil nemen, helpen we je graag een handje, eh … pootje met onze tips & tricks!

Eenvoudig shoppen

Ideeën om op een milieuvriendelijke manier te zorgen voor onze kleine metgezellen

VERS O NET 30 TABLETTEN VOOR PUPPY HOND

€ 12,49

100% natuurlijk

TOM&CO HOUT KATTEBAKVULLING 10 L

€ 4,99

TOM&CO POEPZAKJES 4 ROLLEN X 15 ST

€ 4,99

gemaakt op basis van maïs

Nog een ecologisch gebaar: recycle het haar van je huisdier en laat het achter op strategische plaatsen in je tuin, zodat de vogels het in hun nesten kunnen verwerken.

Ecologische tips & tricks

Koop in bulk: MILIEU- en budgetvriendelijk

Een beetje, veel, heel veel? Als je voedsel 'in bulk' koopt, kies je zelf hoeveel je koopt. En je wint 2 keer: de prijs is lager en je kunt je eigen (herbruikbare) verpakking meenemen. We hebben voor elk huisdier wat wils! Kortom, vul je eigen zak met het voedsel én de hoeveelheid van je keuze.

Tip: de 'groenste' verpakking is een herbruikbare emmer of potje.

Zeg 'nee' tegen plastic

Kies voor een kattenbak, mand of speelgoed die niet van plastic is gemaakt, tenzij van gerecycled plastic of biologisch afbreekbare materialen. Een ander geweldig idee: speelgoed van Resploot. De speeltjes zijn gemaakt van plastic gevonden in de zee, op stranden en aan land. Meer nog: een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het WWF!

100% naturel

Er zijn steeds meer natuurlijke mogelijkheden voor de voeding en verzorging van onze kleine metgezellen. Hou je ogen open en maak de juiste keuze. Een goed voorbeeld? Natuurlijke antiparasitaire producten zijn goed voor de planeet én voor iedereen die ze nodig heeft: honden, katten, knaagdieren, kippen …

Kies natuurlijk strooisel

Jaja, de klassieke vulling van het 'toilet' van Filou en onze knaagdieren heeft een vrij grote ecologische voetafdruk. Kies beter voor een natuurlijke strooisel, dat geen chemische toevoegingen bevat zoals strooisels gemaakt van hennep, houtkrullen, maisresten, …

Tip: verwijder de uitwerpselen elke dag met een klein schepje.

Gooi niets in je toilet

Gooi NOOIT uitwerpselen van je hond of kat in het toilet of in de GFT-bak! De uitwerpselen zouden dan een reis maken via onze beken en rivieren om vervolgens in de zeeën en oceanen te vallen. Honden- en kattenuitwerpselen bevatten ziektekiemen en bacteriën die schadelijk zijn voor wilde dieren. Wat doe je beter wel? Gebruik biologisch afbreekbare zakjes voor hun kakjes en doe ze bij het huisvuil.

Gebruik je burgerzin

Maak ecoverantwoorde wandelingen en zorg ervoor dat je altijd poepzakjes bijhebt; liefst van die biologisch afbreekbare. Ruim Max' gevoeg overal op. Niet alleen in de stad, maar ook in parken en natuurgebieden. Het gevoeg van Max bevat namelijk bacteriën die schadelijk zijn voor de fauna van onze bossen en het platteland.

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Plantaardig kattenbakgrit? Goed voor de planeet én voor Filou!

Een kat en haar kattenbak: de 8 geboden

image