Publireportage

Beaphar Vermicon, het veilige alternatief om vlooien en teken te bestrijden!

Vlooien, teken of andere parasieten in de vacht van je lieveling? Als huisdiereigenaar wil je die zo snel mogelijk bestrijden. Alleen bevatten de meeste anti-parasietenmiddelen chemische insecticiden die bij verkeerd gebruik ernstige gevolgen kunnen hebben. Daarom ontwikkelde Beaphar een veilig alternatief zonder chemische insecticiden: het Vermicon-gamma op basis van dimethicon.

In tegenstelling tot chemische bestrijdingsmiddelen die parasieten vergiftigen of op hun zenuwstelsel werken, werkt dimethicon op een louter fysieke manier.

Beaphar Vermicon op basis van dimethicon

De Beaphar Vermicon producten werken op basis van dimethicon, een siliconensoort die ook bij mensen wordt gebruikt voor de bestrijding van luizen, bijvoorbeeld in luizenshampoos. Dimethicon vergiftigt de parasieten niet, maar immobiliseert ze door rond hun gewrichten een laagje te vormen. Hierdoor kunnen ze niet meer bewegen en worden ze onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk vallen ze vanzelf uit de vacht. Komen ze toch moeilijk los? Dan kan je ze uit de vacht borstelen of in geval van teken, met een tekentang verwijderen.

Doorbreek de levenscyclus van vlooien

Om vlooien efficiënt te bestrijden, moeten we de hele levenscyclus van de vlo aanpakken: zowel de volwassen vlooien op je huisdier als de onvolwassen vlooien in zijn omgeving. Slechts 5% van de vlooien leeft op je huisdier. De overige 95% leeft verspreid als eieren, larven of poppen in zijn omgeving. Het is dus heel belangrijk dat je niet alleen je huisdier, maar ook de vloer, manden, dekens, beddengoed enz. met aangepaste producten behandelt.

Je huisdier parasietvrij maken én houden in 3 stappen

Hoe pak je dit concreet aan? Eenvoudig, volg gewoon het stappenplan:

Maak je huisdier parasietvrij met Vermicon Shampoo of Spray

Maak de omgeving parasietvrij met Vermikill Omgevingsspray of Combi Spray

Houd je huisdier parasietvrij met Vermicon Line-On of Spray

Lekker genieten, zonder parasieten!

Hollen, stoeien of lekker tukken… Met Beaphar Vermicon kan je favoriete huisdier volop zichzelf zijn zonder hinder van vervelende parasieten.

image
image