Waarom is het zo belangrijk om parasieten aan te pakken?

Met katten, honden, knaagdieren, konijnen en kippen moeten we het hele jaar door waakzaam zijn voor parasieten. Maar nog méér in de zomer: de warmte maakt vlooien, teken en bloedluizen namelijk extra actief. Waarom zijn parasieten schadelijk voor onze vriendjes? Hoe sporen we ze op en pakken we ze aan? Tijd voor een goed anti-parasietenplan!

Eenvoudig shoppen?

Ideeën om komaf te maken met parasieten

Francodex parasi-net lookpoeder

€10,69

BEAPHAR VERMICON SPRAY HOND 250 ML

€12,55

Max Biocide ecologische Halsband tegen vlooien Kat (42cm)

€6,59

Vlooien, teken of bloedluizen vastgesteld? Ze aanpakken vraagt heel wat werk. Dus beter voorkomen dan genezen !

van de vlooien nestelt zich op het dier

van de vlooien bevinden zich in de omgeving!

voor één enkele vlo: een vrouwelijke vlo legt 50 eitjes per dag gedurende 100 dagen!

de duur van de slaapfase van de larven alvorens ze uitkomen

Ongewenste gasten: waarom?

Vlooien veroorzaken niet alleen jeuk en eczeem, ze kunnen ook virussen en bacteriën overdragen. Teken kunnen drager zijn van verschillende ziektes. Deze parasieten vallen bovendien honden, katten én knaagdieren aan!

Bloedluizen slaan toe in de meeste kippenhokken van zodra de temperatuur begint te stijgen. Deze minuscule mijten veroorzaken bloedarmoede bij kippen en vertragen de leg van eieren …

Hoe pakken we deze parasieten aan?

Parasieten bestrijden bij katten, honden en knaagdieren

1

Behandel je harige vriendjes

Behandel niet alleen je besmette vriendje, maar al je huisdieren, zonder enige uitzondering. En gebruik telkens een aangepast product.

2

Maak de omgeving schoon

Maak de hele omgeving GRONDIG schoon: verwijder de eitjes en larven uit de plooien van kussens, dekens, tapijten, lakens en zelfs tussen de spleten van het parket! Hoe je dat doet? Door meerdere malen per dag grondig te stofzuigen en eventueel een omgevingsspray te gebruiken.

3

Denk preventief

Zoals steeds is voorkomen beter dan keer op keer moeten behandelen. Geef je lieveling dus steeds zijn maandelijkse dosis, hetzij dagelijkse supplementen van antiparasitaire middelen die bedoeld zijn voor zijn soort.

Parasieten bestrijden bij kippen

1

Spoor de bloedluizen op

Maak alles leeg, reinig ALLES uiterst grondig en ontsmet volledig met aangepaste producten.

2

Reinig en ontsmet het kippenhok

Maak alles leeg, reinig ALLES uiterst grondig en ontsmet volledig met aangepaste producten. Voorkom een volgende invasie door het hele kippenhok, inclusief zitstokken en spleten, met een antiparasitair middel te behandelen.

Goed om te weten: herhaal deze operatie om de 3 weken tijdens het warme seizoen!

3

Behandel je kippen

Doe geschikte huidbeschermende kledij aan alvorens je je kippen behandelt. Besproei hun vleugels en veren met een afstotend middel. Raadpleeg je dierenarts als je vindt dat de kippen verzwakt lijken.

Een langdurige plaag van bloedluizen in het kippenhok kan nefast zijn voor de kippen. Bloedluizen zuigen immers het bloed van de kippen op waardoor de kippen verzwakt raken.

Geef elk dier het juiste product

Katten, honden, knaagdieren, kippen : elk dier heeft zijn persoonlijk antiparasietenmiddel. En niet uit ijdelheid, maar omdat de actieve bestanddelen en hun concentratie zijn aangepast aan elk dier ! Enkel diatomeeënaarde, een natuurlijk product op basis van algen, kan voor alle huisdieren gebruikt worden, kippen inbegrepen.

DogWash, de final touch tegen parasieten

Geen zin om Max thuis te wassen? In sommige Tom&Co-winkels kan je terecht voor een wasbeurt in self-service: de DogWash. Een rustige ruimte, een ergonomische badkuip, een flexibele waterstraal en een droogstand in twee fases: alles is voorzien voor een lekker ontspannen bad, met een optie "antiparasitaire middelen".

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Welk antiparasitair middel kies je?

De perfecte wandeling? Tips van de expert!

Onze missie? Weg met de teken!

image