5 goede redenen om Max mee te nemen op vakantie

Dit jaar kriebelt het meer dan ooit om eropuit te trekken en om “ergens anders” te zijn, of het nu in je eigen land is of in het buitenland! Het is tijd om de koffers te pakken! En dus stelt zich de vraag: pak je je geliefde viervoeter mee op vakantie, of niet? Maar als het mogelijk is, zijn er alleen maar goede redenen om Max mee te nemen. Hier zijn er alvast vijf …

Eenvoudig shoppen?

Ideeën om te reizen met Max

DUVO+ KORTE VEILIGHEIDSGORDEL AUTO 40-70/2 CM ZWART

€ 4,49

PETS BUDGET TRANSPORT KOOI 58X37X32 cm (MAX 3 KG)

€ 12,99

EUKANUBA DOG ADULT LARGE LAMB & RICE 12 KG

€ 60,99

Voor je vertrekt check je of Max helemaal in orde is met zijn inentingen en met de regels die gelden in het land van bestemming.

5 goede redenen om ze mee te nemen op vakantie

Ze worden er happy van!

Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe geuren opsnuiven, nog meer gaan wandelen dan gewoonlijk … en vooral: de hele dag aan jouw zijde kunnen blijven: daar wordt Max pas écht happy van!

Jouw remedie tegen de blues

Op reis voelt je huisdier zich nooit alleen… maar dat geldt ook voor jou! Met je lieve schat aan je zijde, 24u/24, ben je gewapend tegen heimwee als je een poos van huis bent. Bovendien is Max of Filou jouw ideale metgezel: hij volgt je overal en in al je avonturen… en dat zonder tegen te spartelen!

Ze maken ontmoetingen makkelijker

Reizen met je hond of kat zet de deur open voor gesprekken met anderen die net hetzelfde doen. En terwijl jullie onder elkaar ervaringen wisselen en herinneringen ophalen, zoeken ook jullie geliefde viervoeters elkaars gezelschap op … of niet! Maar intussen heb je wel nieuwe vrienden gemaakt!

Even een zorg minder

Wie gaat op Max letten? Een hondenoppas, buur, vriend of familie? Ook al heb je erover nagedacht voor je Max in huis nam, is dat niet altijd een makkelijke kwestie. Dan maar naar een hondenopvang? Let er dan op dat het om een plek gaat met een aangename, familiale sfeer waar je lieveling zichzelf kan zijn … en niet de hele tijd in een kooi moet blijven.

Leuke vakantiefoto’s gegarandeerd!

Klik, klik ... Laat je gaan en vereeuwig al die fijne momenten van verbondenheid, zijn gekke snoeten en hartverwarmende knuffels. En je hebt meteen een pak leuke herinneringen om je hart aan op te halen tijdens grijze winterdagen!

Hoe foto’s maken van Max? Tips van Alicia op pagina 5!

''Met je hond op vakantie? Eén keer blaffen betekent ja!''

Adeline Westerlings • Coach in hondengedrag

Voor je hond telt vooral dat hij zoveel mogelijk bij zijn baasje kan zijn, waar hij ook gaat! Daarom neem je hem best overal met je mee, als dat enigszins mogelijk is welteverstaan!

Je hond is niet gemaakt om niet bij zijn baasje te zijn, hij wil steeds aan je zijde blijven en een deelgenoot zijn van je leven.

Nieuwe omgevingen stimuleren je lieveling.

Hij zal meer tijd buiten doorbrengen en zich voortdurend kunnen uitleven, hollen en stoeien.

Het ontdekken van nieuwe horizonten kan een heel positief effect hebben op het gedrag van je maatje.

Jouw hond leert zich aanpassen aan nieuwe situaties.

Tijdens een vakantie voel je je meer ontspannen: ook dat heeft een positief effect op het gedrag van je lieve harige vriendje.

Je leert elkaar beter kennen: je hebt meer tijd voor elkaar, echte ‘quality time’ ver weg van de alledaagse beslommeringen

Je versterkt de onderlinge band met je huisdier.

Een checklist van verplichtingen voor Max in Europa?

Paspoort, inentingen, identificatie, hoe je met je hond reist in een auto …

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

De auto in met Max! Maar … safety first!

Op treinreis met je hond? Lekker relaxed, Max!

image