De top 6 van leuke zomeractiviteiten met Max!

Of je nu je vakantie thuis doorbrengt of elders, je hebt zin in actie en om een leuke tijd te beleven met Max. Wat kan je zoal doen om wat variatie te brengen in zijn dagelijkse wandelingen? Ideeën zat! Denk aan frisbeeën, waterspelletjes, canicross, canihiking, canipaddle, canikajak … Duik in de pret en leef je uit!

Eenvoudig shoppen?

Ideeën om je uit te leven met Max

ZWEMVEST XS 28 CM GEEL

€ 34,99

EDGARD & COOPER FAVORIETE ENERGIEREEP MET KIP 25 G

€ 1,49

TOM&CO DRAAGBARE DRINKFLES 500 ML

€ 3,79

Denk eraan dat niet alle honden goede zwemmers zijn, en al zeker platsnuitige honden niet: een zwemvest voor honden zorgt voor extra gemoedsrust!

Frisbee Party!

Klaar voor een partijtje frisbeeën? Max zal er dol op zijn! De grondregel is: gooi de frisbee nooit naar Max toe. Laat hem wachten aan je voeten, lanceer de frisbee, laat hem er achteraan hollen om hem te pakken, hetzij in volle vlucht of als hij op de grond is gevallen. Of probeer de ene keer het ene en dan het andere.

Waterspelletjes

Is het bakken en braden buiten? Hier een verfrissend idee voor als je een waterplas in de buurt hebt! Het is heel simpel: gooi drijvende voorwerpen op het water en beveel Max om ze te gaan halen. Een frisbee, waterspeeltjes, ballen, vlotters …: de jacht is geopend!

Samen lopen

Zin om te joggen met Max? Prima idee (bij een temperatuur lager dan 25°C welteverstaan)! Of probeer canicross, een activiteit waarbij Max het voortouw neemt. Regel nr. 1: Max leidt en bepaalt het tempo. Concreet: Max loopt voor je, en zeker nooit achter je. De “communicatie” verloopt via de lijn tussen zijn harnas en jouw heupgordel.

Onmisbaar materiaal

  • Canicrossharnas
  • Heupgordel
  • Lange elastische leiband

Stappen, ja natuurlijk!

Hou je van wandelen? Profiteer er van om met Max korte of lange wandelingen te maken. Of, waarom niet, probeer het steeds populairdere canihiking! Het is eigenlijk hetzelfde als canicross, maar dan al wandelend. Je gebruikt hetzelfde materiaal en laat Max gewoon voor je uit lopen. De harnassen bestaan ook in kids-modellen: wedden dat ze er dol op zijn? Ze zullen wandelen nog nooit zo leuk hebben gevonden!

Onmisbaar materiaal

  • Canicrossharnas
  • Heupgordel
  • Lange elastische leiband

Stand up paddle, waarom niet?

Is stand-up paddle iets voor jou? Dan is het misschien ook wel iets voor Max, want canipaddle is deze zomer een echte must-do! Alvorens je het water opgaat, moet je Max leren om zijn evenwicht te bewaren: eerst aan land, en dan geleidelijk op het water (blijf naast de paddle staan om hem vast te houden). Zodra Max zich op zijn gemak voelt, kan je je samen met hem op het water wagen en zachtjes peddelen. Have fun!

Onmisbaar materiaal

Een reddingsvest voor honden.

Kajak of kano, ga ervoor!

Zalig een rivier afvaren in een kajak of kano… ook dat kan je samen met Max doen! Een kajak of kano is stabieler dan een paddle, dus hoef je hem alvast geen evenwichtsoefeningen te laten doen. Zolang hij de basisbevelen zoals “zit”, “beweeg niet” en “lig” goed begrijpt, ben je vertrokken voor uren waterpret!

Onmisbaar materiaal

Een reddingsvest voor honden.

Waar?

In de meeste verhuurcentra van kajaks zijn honden welkom!

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Lopen met je hond? Ja, maar kies voor canicross!

Interview met Antony Le Moigne

Zwemmen met Max ? Maak plezier in alle veiligheid

image