Mooie foto’s maken mooie herinneringen

tips van Alicia!

Maar hoe doen ze het toch om altijd zo’n schattige foto’s van hun huisdier op Instagram te hebben … Ook zin om terug uit vakantie te keren met supercoole foto’s van Max? Ontdek hier de tips van Alicia, het baasje van Ash, een mooie vrouwelijke Duitse herder. Alicia heeft een Instagramaccount waar Ash volop in de kijker staat … Niet alleen voor de lol, maar ook en vooral omdat er tussen hen een unieke vriendschapsband bestaat.

Eenvoudig shoppen?

Gegarandeerd een mooie foto met de volgende producten

DENTALIFE MEDIUM BOX 14X69 G

€ 9,99

TOM&CO LATEX varken 15 CM

€ 4,99

TRIBAL 80% WORST WITTE VIS ADULT 750 G

€ 5,99

Een mooi verhaal

Tussen Alicia en Ash leeft een hechte vriendschapsband. Een band die berust op vertrouwen, toewijding en de goesting om er elke morgen volop voor te gaan!

Ash heeft al van kleins af een ernstige ziekte: ze lijdt namelijk aan mega-esophagus. Daarom heeft ze nood aan speciale verzorging, vooral op het vlak van voeding. Maar Alicia laat de moed niet zakken en bekijkt alles door een positieve bril.

Zo deelt ze op Instagram haar dagelijkse avonturen met Ash: elke dag post ze een grappige foto van haar … Vandaag wordt Ash, de vrouwelijke Duitse herder, door maar liefst 53.000 mensen op Instagram gevolgd. Straf, toch!

Een fotosessie moet ook voor Ash een fijn moment zijn. Daarom zoek ik tijdens het wandelen altijd een leuke plek om gedurende een 5-tal minuten foto’s te maken… Daarna mag Ash weer volop haar gang gaan!

FOTOTIPS VAN ALICIA

Even stilzitten!

“Om een leuke foto te kunnen maken, moet je hond in de lens kijken en even rustig blijven zitten.

Tip: gebruik een snack. Maar Ash mag geen snacks eten, dus gebruik ik haar favoriete speeltjes: piepende speeltjes, daar is Ash dol op!”

Variatie en bevelen

“Foto’s nemen van een hond lukt het best als hij enkele bevelen begrijpt: zo kan je hem verschillende houdingen laten aannemen. Fotografeer je hond wanneer hij zit, ligt en recht staat. Honden die verder staan in hun opleiding kan je vragen om plat op de buik te gaan liggen of om recht te gaan zitten op zijn 2 achterste poten”

Gebruik de ruimte optimaal

“Het is helemaal niet nodig om 10 verschillende plekken te zoeken om 10 verschillende foto’s te maken! Op één en dezelfde plek kan je makkelijk de indruk wekken dat je foto’s op verschillende momenten en op verschillende plaatsen zijn gemaakt. Enkele tips:

  • Kijk even goed rond en zoek verschillende achtergronden. Met een andere struik op de achtergrond ziet je foto er soms helemaal anders uit.
  • Gebruik verschillende perspectieven: neem foto’s vanuit de hoogte of van onderuit met de hemel als achtergrond.”

Hou je lens schoon

“Omdat ik fotografeer met mijn smartphone, reinig ik de lens telkens voor ik foto’s begin te nemen. Mijn telefoon zit vaak in mijn zak waardoor ik de lens met de vingers aanraak. Als je dan foto’s neemt zonder eerst je lens schoon te maken, zullen ze onscherp zijn.”

“Have fun”

“Foto’s nemen moet plezant zijn. Een spontane foto genomen tijdens een spelmoment vertelt vaak meer dan een poseerde foto. Laat je hond lekker zijn gang gaan en probeer enkele foto’s van hem te nemen in volle actie. Wedden dat er altijd wel een te gekke foto zal tussen zitten?”

Een extra trucje

“Als Ash er even niet met zijn aandacht bij is, gebruik ik mijn geheime truc. ’s Avonds, als ik Ash te eten geef, zeg ik met heel opgewekte stem het woord “Etekes”. Als ze dat woord hoort, buigt ze haar kop volledig: super schattig! En jij? Welk woord gebruik jij om de aandacht van je lieveling te trekken: lekkerlekker, snakske, mjammjam?”

Ash op Insta, een love story om te volgen!

Heb je nood aan advies of een noodzakelijk product?

Mooi verhaal: ''Het was liefde op het eerste gezicht''

image